Categories:

Zod Neere Nederland helpt bij het financiëren en slaan van waterputten in rurale gebieden in Burkina Faso. Op die manier wordt geholpen de hygiene te verbeteren en daarnaast hoeven de dorpelingen geen uren meer te lopen om water te halen. Naast veilig en schoon drinkwater, biedt een put ook de mogelijkheid tot irrigatie en zijn dorpen zelfvoorzienend door zelf groente en fruit te verbouwen.

Zod Neere Nederland heeft putten laten slaan van 70 meter diep in de dorpen Samba, Leo, Zanguinguessé en Zagtouli.

Leo – 2001


Als onderdeel van de aankoop van een cashewnotenplantage heeft Zod Neere een waterput geslagen in Leo.

Samba – 2005

De put van Samba in werking met Hans en Will Visser respectievelijk secretaris en voorzitter van Stichting Zod Neere Nederland.
Hans is benoemd in de raad van oudsten van Samba en draagt daarom speciale kleding.

Zanguinguessé – 2010

In 2010 is in Zanguinguessé een waterput van 70 meter diep geslagen. In dit dorp is goed te zien hoe een waterput bij kan dragen bij de welvaart van een dorp. Door de nieuwe waterput heeft het dorp naast schoon drinkwater ook een irrigatie systeem kunnen aanleggen en is hierdoor zelf in staat om groente en fruit te verbouwen.

Zagtouli – 2012

Comments are closed